dimarts, 15 d’octubre del 2013

Comencem l'optativa



Els alumnes de l’optativa de museu, juntament amb els mestres encarregats ens hem fixat un objectiu molt important: Tornar a obrir el passeig botànic.

El primer dia d’optativa del curs 2013-14 els mestres donem la benvinguda als alumnes que formen el grup i de seguida anem per feina.
Un petit grup es queda al museu i acompanyats de la Patrícia desmunten els plafons del planetari i al darrera dels expositors del museu fan un muntatge que sigui sempre visitable. A la foto podeu veure que ha quedat molt bé.






Tots els altres acompanyats d’en Jordi i en Josep anem al passeig botànic i comencem a treballar, després de repartir eines i sobretot guants.
En Pau i l’Ivan són els encarregats d’arrencar les heures que s’enfilen als arbres.
En Marcel i la Núria comproven quins rètols estant en bon estat, quins rètols s’han de refer, quins arbres no tenen rètols,...
Els altres fan dos grups: Uns recullen les bosses de plàstic i altres porqueries que s’han llençat al passeig, i alguna pilota que tornen al pati; i l’altre grup comença a netejar els camins de troncs secs, pals,...
Podeu veure a les fotos que el passeig ja comença a tenir un aspecte bonic i es troba net.




 





Quan ja recollíem en Mohamed ha fet una troballa molt interessant en aquest arbre.

  












Com que tenim molts dubtes sobre la troballa hem fet una consulta al Grup PECAT de la Universitat de Girona, en concret a la becària Mireia Díaz.
 
La seva ràpida resposta ens ha tret de dubtes: “El que heu trobat es una muda de   cicàdid o comuntment "cigala". Aquest exemplar és molt comú, i pertany a 'ordre Hemiptera i a la família Cicadidae.”

A més la Mireia s’ha interessat per venir-nos a visitar.

Des del blog de l’optativa de Museu:    MOLTES GRÀCIES, MIREIA i FINS AVIAT!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada